Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-09-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

”Frihet under ansvar passar mig”

Jenny Ståhl arbetar till hälften som doktorand i innovationsvetenskap och hälften som samverkanskoordinator på Högskolekansliet på Högskolan i Halmstad. En arbetsplats som hon menar har gett henne stora möjligheter att utvecklas genom åren.

Jenny Ståhl kom till Högskolan redan 2003, fast då som student på valfritt ekonomiskt program. Redan 2006 blev hon tillfrågad om hon kunde undervisa i vissa kurser. Efter att ha tagit sin magisterexamen i strategisk ledning fortsatte hon att arbeta på lärosätet som adjunkt, och under åren har hon haft många olika yrkesroller.

– Mitt engagemang för den här arbetsplatsen kommer av att man kan göra så mycket mer än man tror. Det finns flera olika vägar att välja. Anställningen som samverkanskoordinator sökte jag själv, men mycket av mitt yrkesliv på Högskolan har formats av att jag har blivit headhuntad av både chefer och kollegor som har trott på min förmåga. På många sätt kan man säga att det är så jag har gjort karriär, berättar hon.

Brinner för att undervisa

Uppdelningen som hon har i dag – halvtid som doktorand och halvtid som samverkanskoordinator – är speciell. Vanligtvis arbetar hon som adjunkt och undervisar studenter. För tillfället är hon dock tjänstledig från anställningen som adjunkt för att kunna arbeta som samverkanskoordinator. Men att undervisa är något hon brinner för.

– Att få mejl från studenter som berättar att de har utvecklats som människor är en stor sak. Att få jobba med att förändra människor är en lyx, säger hon.

Bestämmer över sitt arbete

Som doktorand arbetar Jenny Ståhl i ett forskningsprojekt kallat Lean Innovation – Agricultural Business Development, och i sin roll som samverkanskoordinator arbetar hon för tillfället med att söka externa medel för kommande högskoleövergripande projekt. Hon menar att en av de stora fördelarna med att jobba på Högskolan är att det finns många möjligheter till varierade arbetsuppgifter. Men även möjligheten att själv styra sina arbetsdagar är ett stort plus:

– Frihet under ansvar – det passar mig! Jag kan styra min arbetstid – det betyder inte att jag jobbar mindre, men jag kan lägga arbetstiden när det passar mig. Det passade väldigt bra när mina barn var mindre, till exempel, berättar hon.

Text: MOA RENSTRÖM HULTGREN och JOACHIM BRINK

Sidan uppdaterad 2017-09-04