Kontakta och besök oss
Här hittar du bland annat kontaktuppgifter, hur du kopplar upp dig på vårt wifi (eduroam) samt betalningsinformation för Högskolan i Halmstad.
Öppettider
Du kan komma i kontakt med Högskolan varje vardag. Du når oss via telefon, e-post eller genom att besöka Servicecenter.
- Måndag–fredag: kl. 8.00–16.00
Kontakta oss
- Telefon, växel: 035-16 71 00
- Studentärenden: servicecenter@hh.se
- Generella ärenden: registrator@hh.se
- Frågor om samarbete
Tänk på att Högskolan i Halmstad är en statlig myndighet och att skriftlig kommunikation med oss därför blir en allmän handling och kan komma att diarieföras. Alla uppgifter behandlas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).
Sök personal
Du kan själv söka fram kontaktuppgifter till Högskolans lärare och övrig personal i vårt personalsök.
Högskolans fastighetsjour
Om du upptäcker fel, skador eller problem i eller omkring Högskolans fastigheter, kan du ringa Högskolans fastighetsjour. Den är öppen dygnet runt.
- Fastighetsjouren: 035-299 10 30
Postadress
Högskolan i Halmstad
Box 823
301 18 HALMSTAD
Besöksadress
Kristian IV:s väg 3, Halmstad
Godsmottagningsadress
Spetsvinkelgatan 29
302 50 HALMSTAD
Campus Varberg
Telefon, växel: 035-16 71 00
(all telefoni går via Halmstad)
Campuskarta Varberg Länk till annan webbplats.
Postadress
Campus Varberg – Högskolan i Halmstad
Otto Torell gata 16
432 44 VARBERG
Wifi för besökare
När du besöker Högskolan i Halmstad har du tillgång till gratis wifi. Vårt trådlösa gästnätverk heter hh-guest och är tillgängligt för alla som besöker campus.
Registrera dig för att använda wifi
Innan du kan använda vårt wifi måste du först registrera dig. Välj hh-guest för att ansluta till nätverket och fyll sedan i ditt namn och mobilnummer eller e-postadress i formuläret. Ditt lösenord får du via sms eller e-post, beroende på vilken kontaktväg du väljer. Ditt gästkonto för Högskolans wifi finns kvar i fem dagar.
Campuskarta
Du kan hitta mellan olika platser på campus med hjälp av tjänsten MazeMap som innehåller vår campuskarta. MazeMap finns som app till både Iphone- och Androidtelefoner där du kan navigera genom inomhuspositionering. Du kan också få vägvisning både i appen och via webbtjänsten nedan (öppna i nytt fönster för att kunna söka).
Om campus
Kvarteret Bærtling
Högskoleområdet får 2004 namnet Kvarteret Bærtling, utsmyckat med konstnären Olle Bærtlings verk. Bland annat ståtar vid huvudentrén Asamk, en femton meter hög skulptur i metall. På området finns ytterligare skulpturer och flera flaggspel. Inne i Högskolans lokaler återkommer Bærtlings karaktäristiska formspråk, dels i målningar men också i textilier och färgsättning.
Utsmyckningen av området är ett samarbete mellan Bærtlingstiftelsen, Högskolan i Halmstad och Halmstads kommun. Hallands Konstmuseum har uppdraget att hantera Kvarteret Bærtling för kommunens räkning. Se gärna Bærtlingstiftelsens film om kvarteret.
Film: I Bærtlings fotspår – Högskolan och Bærtlings kvarter Länk till annan webbplats.
Hitta till Högskolan i Halmstad
Att cykla eller åka buss/bil mellan centrum och Högskolan tar bara några minuter, det är cirka två kilometer. Du följer lättast Laholmsvägen raka vägen till Högskolan.
Med bil
Om du kommer på E 6 från Malmö eller Göteborg tar du södra avfarten och kör sedan mot centrum. Efter någon kilometer ser du på vänster sida ett höghus i glas. I korsningen vid höghuset svänger du vänster.
Även om du kommer från öster, till exempel från Växjö eller Jönköping, är det lättast om du kör ut på E 6 och tar södra avfarten och sedan kör mot centrum.
Parkering
Det finns flera parkeringar inom området. Ett parkeringshus, P-hus Högskolan, finns bredvid hus I och Q. Parkeringsmöjligheter finns bakom hus N och T samt på Nitaregatan. Gratis parkeringsplatser finns på Knäredsgatan för den som vill promenera. Gångväg finns mellan husen så att man kommer till Pilefeltsgatan.
Du kan enkelt hitta parkeringsplatser samt laddplatser på vår campuskarta.
Campuskarta Länk till annan webbplats.
Med flyg
Halmstads flygplats är en av Sveriges mest centrala flygplatser. Från flygplatsen tar du dig till centrum med buss, cykel eller taxi. Färd med bil tar cirka 10 minuter från city. Lokalbuss linje 40 stannar precis utanför terminalentrén.
Halmstads flygplats Länk till annan webbplats.
Med tåg
Med tåg tar du dig till centrala Halmstad och från stationen är det gångavstånd till centrum. Till Högskolan tar det cirka 15 minuter att gå. Det går även bussar från tågstationen till de flesta delarna av Halmstad. För information om tågtidtabeller, se respektive tågbolag.
Öresundståg Länk till annan webbplats.
Krösatågen Länk till annan webbplats.
Med buss
Till Halmstad går både läns- och expressbussar. Att ta sig mellan Högskolan och centrum tar cirka fem minuter med cykel och en kvart att gå. De flesta väljer att cykla dit de ska men annars kan man välja att åka buss. Busstidtabell för lokala och regionala bussar får du från Hallandstrafiken.
Fakturauppgifter
Alla leverantörer till Högskolan i Halmstad måste skicka elektroniska fakturor (e-fakturor).
E-fakturor
Observera att pdf-fakturor och inskannade pappersfakturor inte är godkända format.
Högskolan tar emot e-fakturor i formatet PEPPOL BIS Billing 3. Ange då ett partsid:
- PEPPOL-id: 0007:2021003203
Elektroniska fakturor på Högskolan i Halmstad Pdf, 90.1 kB, öppnas i nytt fönster.
E-faktura via fakturaportal för dig som inte har möjlighet att skicka e-faktura
Om du som leverantör till oss inte har möjlighet att skicka e-faktura erbjuder vi dig att kostnadsfritt använda vår fakturaportal, vilken tillhandahålls av vår partner OpusCapita.
Fakturaportal OpusCapita Länk till annan webbplats.
Fakturareferens
En personlig referenskod bestående av 4-6 bokstäver ska alltid anges av beställaren och denna måste framgå på fakturan utan mellanslag eller andra tecken på fakturan i fältet ”Er referens”.
GLN-nummer
7300009079001
Organisationsnummer
202100-3203
VAT-nummer
SE202100320301
Betalningsvillkor
Högskolan betalar fakturor på 30 dagar netto. Fakturaavgifter eller liknande avgifter accepteras inte.
Bankuppgifter
Danske Bank Sverige
Box 7523
SE-103 92 STOCKHOLM
Bankgiro: 5328-2414
IBAN-nr: SE4612000000012810112657
SWIFT-adress: DABASESX
Adress
Högskolan i Halmstad
Box 823
301 18 HALMSTAD
Kontakta oss
Högskolan i sociala medier
Håll dig uppdaterad om vad som händer på Högskolan genom att följa oss i sociala medier:
Förhållningsregler i sociala medier
Högskolan i Halmstad värnar om fri forskning och uppmuntrar till dialog. Vi tror på öppenhet, mångfald och inkludering för att ge en röst för olika perspektiv. Möjligheten att uttrycka olika åsikter och delta i debatt är grundläggande i ett demokratiskt samhälle.
Högskolan i Halmstad är en statlig myndighet och arbetar utifrån den statliga värdegrunden som präglas av bland annat demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt och service. Vi vill ha ett inkluderande samtalsklimat som främjar debatt och synpunkter, och därför har vi kommentarsregler som alla måste följa.
Vi som bevakar och svarar är oftast kommunikatörer som vid behov tar kontakt med sakkunniga för att få svar på frågor.
Alla inlägg, kommentarer och privata meddelanden som du skickar till våra sidor i sociala medier blir allmänna handlingar.
Kommentarer och inlägg som innehåller följande accepteras inte, och kan komma att tas bort:
- Hot, förtal, förolämpningar, kränkningar, hets mot folkgrupp eller andra trakasserier, som exempelvis rasism eller sexism.
- Spridning av privata uppgifter om enskilda personer.
- Personangrepp och nedsättande kommentarer.
- Marknadsföring, politiska budskap, spam eller kommentarer som inte hör till ämnet.
- Uppmaningar till brott.
- Olovligt användande av upphovsrättsskyddat material eller uppmaningar till sådant användande.
- Inlägg som bryter mot gällande lagstiftning.
- Olovliga våldsskildringar och pornografi.
Moderering
Högskolan förbehåller sig rätten att radera eller dölja kommentarer som bryter mot reglerna. Alla raderade kommentarer fotas och diarieförs. Vi meddelar alltid i kommentarstråden att vi har modererat den.
Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (även kallad BBS-lagen). Den som gör ett inlägg som strider mot lagen kan personligen bli ansvarig för detta.
Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (riksdagen.se) Länk till annan webbplats.
Högskolans nyhetsbrev: Forskning & samspel
Forskning & samspel lyfter nyheter om forskning och samverkan från Högskolan i Halmstad, bland annat från våra fokusområden Hälsoinnovation och Smarta städer och samhällen.