Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-07-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-07-06

Sommarskolor lockade engagerade studenter och välkända föreläsare

Dorsa Sadigh, assisterande professor vid Stanford University, under en av sina lektioner "Safe and Interactive Robotics”.

Sommaren på Högskolan i Halmstad inleddes med två parallella sommarskolor – en om cyberfysiska system och en om testning. De medverkande deltagarna och föreläsarna kom från hela världen. Temat för årets sommarskolor var självkörande fordon och många av föreläsarna fokuserade på platooning (fordonståg). De två ansvariga professorerna Walid Taha och Mohammad Mousavi är mycket nöjda med sommarskolorna som de beskriver som en en fortsatt framgång.

Den 11–15 juni samlades studenter och föreläsare på översta våningen i Trade center med en perfekt vy över Halmstad i sommarskrud. De fem dagarna var skräddarsydda för att alla deltagare skulle få en djupare förståelse för ämnet och temat, samtidigt som det gavs tid för sociala aktiviteter där de fick möjlighet att upptäcka en ny stad tillsammans. Målet med veckans två sommarskolor var att skapa en bredd så att alla deltagare – både studenter och forskare – skulle få chansen att lära sig så mycket som möjligt. Deltagarna tog även tillfället i akt att skapa relationer med likasinnade och bygga nätverk för framtida samarbeten.

Engagerade studenter diskuterar under en av lektionerna.

Engagerade studenter diskuterar under en av lektionerna.

Även detta år var Högskolan privilegierad med mycket kompetenta föreläsare, bland annat Dorsa Sadigh från Stanford University och Taylor T Johnson från Vanderbuilt University. Det gynnar inte bara deltagarna att ha välkända föreläsare på plats, utan bidrar även till ökat intresse för sommarskolorna och för Högskolan i Halmstad.

– Jag och Walid [Taha] träffades under en konferens förra året. När jag fick frågan att komma hit och prata om mitt forskningsområde såg jag det som en fin möjlighet att sprida mina resultat till en ny grupp av intressenter, säger Dorsa Sadigh som specialiserat sig på att utveckla regleralgoritmer för cyberfysiska system som interagerar med människor, och lovordar studenternas engagemang under veckans föreläsningar.

Elisabeth Uhlemann, professor vid Mälardalens Högskola under en av sina föreläsningar.

Nästa år är planen att slå samman de två sommarskolor till en, eftersom ämnena är relaterade till varandra. Walid Taha hoppas att detta kan bidra till intressanta diskussioner från olika perspektiv.

– Cyberfysiska system kommer fortsatt att vara huvudtemat då vi anser att det på ett bra sätt belyser vår styrka inom både forskning och undervisning vid Akademin för informationsteknologi, säger Walid Taha.

Text och bild: HELENA BENGTSSON

Se föreläsningarna på Youtube

Alla föreläsningar från Halmstad Summer School on Cyber-Physical Systems 2017 och 2018 har filmats och kan ses på Youtube:

>> Högskolan i Halmstads Youtube-kanal.länk till annan webbplats

The participants during one of the social activities.

Deltagarna under en av veckans kvällsaktiviteter.

Sidan uppdaterad 2018-07-24