Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-07-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-07-20

Sommaröppet lockade nyfikna från hela landet

Under fredagen fylldes Högskolans lokaler med antagna studenter nyfikna besökare vid årets sommaröppet. Både Halmstadbor och tillresta från andra delar av landet var på plats för att ställa frågor och se sig omkring under dagen.

Rundvandring på campus var populärt.

Många passade på att följa med på rundvandring på campusområdet under dagen.

Stämningen var på topp under dagen och sommarvädret hjälpte till att visa Halmstad och och campusområdet från sin bästa sida. Besökarna var påtagligt imponerade när de tog hissen upp till högsta våningen i Trade Center.

– Jag har hört väldigt mycket bra om Högskolan i Halmstad via vänner som studerat här, men vill uppleva skolan på plats innan jag flyttar ner i slutet av augusti. Jag har kommit in på tekniskt basår, men planerar att senare utbilda mig till utvecklingsingenjör, säger Harald Hellquist som tog nattbussen från Nyköping för att vara på plats under dagens event.  

Harald Hellquist tog nattbussen från Nyköping för att hinna medverka vid fredagens event.

Även Fatma Sahir har åkt långväga för att få en bild av sin nya studiemiljö.

– Jag tog tåget från Borlänge igår för att hinna ner i tid till sommaröppet. Högskolan i Halmstad var ett självklart val då programmet Psykologi – inriktning idrott och hälsa är unik i sitt slag i Sverige. Nu ska jag bara hitta en bostad så att jag kan fokusera på studierna när terminen drar igång.

På plats under dagen fanns lärare, studievägledare och annan personal, men även studentambassadörer som berättade om sina egna erfarenheter. Dessutom medverkade Studentkåren för att svara på frågor kring bland annat boende och nollningsveckans aktiviteter. Destination Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och fastighetsbolaget HFABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster stod också redo att berätta om sina verksamheter med koppling till Högskolan.

Värdefullt med personliga möten

Studievägledaren Anna-Lena Stenljung var flitigt uppvaktad av besökarna, som undrade om alltifrån programval till yrkeskvalifikationer och ingångslöner.

– Alla frågor kan jag givetvis inte svara på, men en del kan jag ge tips och råd och andra skickar jag vidare till rätt person eller avdelning. Det märks att det är värdefullt för dem att få prata med någon personligen, då de flesta har nöjt sig med att läsa på webbplatsen, hh.se, inför sin ansökan.

Christer Rehnström berättar om Affärssystemprogrammet för blivande studenten Ida Olsson från Karlstad.

Christer Rehnström, programansvarig för Affärssystemprogrammet, var nöjd med dagen då flera antagna studenter var på plats för att prata om det program han undervisar i.

– Det känns bra att kunna svara på konkreta frågor kring undervisningen, men framförallt handlar det om att skapa en personlig relation med våra blivande studenter. Vi har en viktig roll i att skapa en trygghet för de ungdomar som är intresserade av att börja studera hos oss. Det är en helt ny värld som de är på väg in i, där mycket är okänt och kanske lite skrämmande. Att få ta in atmosfären och prata med människor som kommer vara en del av studietiden är för många ett stort steg på vägen.


Studentambassadörerna Aida och Ellen tog hand om besökarna under dagen.

– Det är roligt att så många kom hit trots värmen, det är alltid svårt att veta vilken uppslutning det blir såhär mitt i semestertider, menar Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator för arrangemanget. Rundturerna på campus var mycket uppskattade och jag vill passa på att lyfta det fina arbete som våra studentambassadörer gjort under dagen.

Text och bild: HELENA BENGTSSON

Erika Goldkuhl var en av de Halmstadbor som hade tagit sig till campus under dagen. – Jag ska börja läsa till förskollärare i höst och är lite nyfiken på vilka studiemiljöer som finns. Eftersom vi har en liten son hemma kommer jag behöva hitta lugn och ro för självstudier här på skolan, så det är bra att få en liten rundvandring.

Samuel Mellberg från Kolsva ska börja läsa Bygg- och fastighetsekonomprogrammet och passade på att ta med familjen ner till Västkusten för att gå på sommaröppet.

Sidan uppdaterad 2018-07-26