Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-03-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-03-14
Stillbild från Högskolans rekryteringsfilm.

Utbildningar för framtidens utmaningar – dags att söka

Torsdagen den 15 mars öppnar ansökningsperioden till höstens utbildningar vid Högskolan i Halmstad. Även i år satsar lärosätet särskilt på att erbjuda innovativa utbildningar som ska möta framtidens utmaningar, till exempel inom digitalisering och hälsoinnovation. Bland nyheterna i årets utbud finns ett tekniskt basår och ett civilingenjörsprogram i intelligenta system.

Högskolan i Halmstad erbjuder cirka 50 program och 130 kurser inom många olika ämnesområden, och de flesta startar på höstterminen.

Bland nyheterna i årets utbud är ett nytt civilingenjörsprogram i intelligenta system. Utbildningen fokuserar på framtidens intelligenta elektroniksystem, som ”Internet of Things” och artificiell intelligens, och är framtagen i samarbete med industrin.

En annan nyhet är tekniskt basår som vänder sig till personer som vill läsa till ingenjör, men som saknar behörighet. Två terminers studier ger både behörighet och platsgaranti till valfritt ingenjörsprogram vid Högskolan i Halmstad.

Kampanj med framtidsfilm

I samband med årets ansökningsperiod genomför Högskolan i Halmstad en stor rekryteringskampanj i Syd- och Västsverige. I utomhusreklam, på biografer och sociala medier visas annonser och en annorlunda film som framställer Högskolan i en framtidsmiljö.

– Syftet är att stärka vår profil som ett innovativt lärosäte och visa hur vi på olika sätt förbereder studenterna för framtidens utmaningar – som vi inte riktigt vet ännu vilka de är. Vi syns nu i ett större geografiskt område än tidigare och hoppas att kampanjen ska leda till ett ökat intresse för alla våra utbildningar, säger kommunikationschef Selma Sedelius.

IDA LÖVSTÅL

Kvinnlig student med blicken mot betraktaren.

Ansök på Antagning.se

Ansökningsperioden är öppen under en månad, från den 15 mars till den 16 april.

Ansökan görs på www.antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nya eller omgjorda program

• Biomedicin – inriktning träningsfysiologi, 180 hp

• Byggingenjör, 180 hp

• Civilingenjör i intelligenta system, 300 hp (nytt)

• Kompletterande utbildning för ekonomer med utländsk bakgrund, 60 hp

• Kultur och samhällsutveckling, 180 hp (nytt – startar vt 2019)

• Maskiningenjör, 180 hp

• Masterprogram i digital tjänsteinnovation, 120 hp (nytt)

• Sjuksköterske­programmet, 180 hp

• Specialistsjuksköterske­utbildning med inriktning ögonsjukvård – oftalmologisk omvårdnad, 60 hp

• Tekniskt basår, 40 veckor (nytt)

Sidan uppdaterad 2018-03-14