Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-05-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-05-15

Stort intresse för Högskolans första gemensamma avslutning

Den 1 juni arrangerar Högskolan i Halmstad sin första gemensamma avslutningshögtid för alla studenter som tar examen. Avslutningen är starten på en ny tradition för Högskolan och en del i att stärka gemenskapen och hela studentupplevelsen.

– Det är angeläget att vi som högskola visar uppskattning för våra studenter och uppmärksammar deras framgång i och med examen. En gemensam avslutning är vårt sätt ge ett minnesvärt avslut och samtidigt tacka studenterna för deras tid och engagemang här, säger rektor Stephen Hwang.

Intresset för Högskolans första gemensamma avslutning den 1 juni är stort. Över 700 studenter har anmält sig och tillsammans med medarbetare och studenternas gäster deltar närmare 3 000 personer i avslutningshögtiden på Halmstad arena.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått ett så stort gensvar från våra studenter. Vi hoppas att de lämnar Högskolan med fina minnen och känner att de fick ett festligt avslut på sin studietid, säger Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator och ansvarig för avslutningshögtiden.

Gemenskap och nyinstiftade utmärkelser

Denna nya tradition är en del i att stärka hela studentupplevelsen, vilket är ett prioriterat område för Högskolan.

– Det är angeläget att vi som högskola visar uppskattning för våra studenter och deras framgång i sina studier. En gemensam avslutning stärker gemenskapen så att studenterna känner stolthet över vad de själva har åstadkommit och över att vara en del av Högskolan. Vi kommer till exempel att dela ut nyinstiftade utmärkelser, både programvis och vid den gemensamma avslutningshögtiden, som ett led i detta, säger rektor Stephen Hwang.

Sofia Ryan Hägerling och Sandra Sandberg på läktaren på Halmstad Arena.

Sofia Ryan Hägerling och Sandra Sandberg räknar med en pampig avslutning den 1 juni. ”Tack vare det stora intresset kommer vi att fylla läktaren här på Halmstad arena”, säger Sandra Sandberg.

Öppet hus i Högskolans labb

Den gemensamma avslutningshögtiden äger rum på Halmstad arena under eftermiddagen den 1 juni. Före det kan familj och vänner som vill få en inblick i studenternas vardag de senaste åren själva göra campusvandringar och besöka Högskolans labbmiljöer, som har öppet hus under avslutningsdagen.

– Det kommer att bli en minnesvärd och festlig dag för alla, för studenterna, deras gäster och Högskolans medarbetare. Nu hoppas vi bara att solen skiner på oss, säger Sandra Sandberg, högskoleassistent och ansvarig för avslutningshögtiden.

EMELY NIEMI JONSSON

Händer på Halmstad arena

14.00: Mingel med förfriskningar i foajén på Halmstad arena.
14.45: Studenterna samlas inför sitt intågande.
15.00: Avslutningshögtiden börjar.
16.30: Högtiden avslutas.

Halmstad Arena
Sidan uppdaterad 2018-05-24