Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-05-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-05-18

Internationell toppstudent från Högskolan i Halmstad tog emot Global Swede-diplom

Tisdagen 8 maj arrangerade Utrikesdepartementet, i samarbete med Svenska institutet diplomeringsceremonin Global Swede, för åttonde året i rad. Anagha Anand, student vid Masterprogrammet i industriell organisation och innovation var en av de som prisades.

EU- och handelsminister Ann Linde, Svenska institutets generaldirektör Annika Rembe och UD:s enhetschef för främjande och hållbart företagande Camilla Mellander uppmärksammade under ceremonin internationella högskolestudenter som utbildat sig i Sverige. Diplom delades ut till ett 20-tal studenter från 17 länder runt om i världen. Studenterna har utmärkt sig inom områden nära relaterade till innovation och entreprenörskap och visat att de är goda representanter för sitt eget land såväl som för Sverige. En av studenterna var Anagha Anand från Högskolan i Halmstad, med följande nominering:

"Anagha Anand är en entusiastisk och framstående student som läser sista året på masterprogrammet Industrial Management and Innovation. Hon brinner för entreprenörskap och har utmärkt sig genom sin enorma kreativitet och sin gränslösa innovationskraft. Anagha har deltagit aktivt i klassens diskussioner, ställt frågor och tagit sig an studiematerialet med en stark vilja att utforska och lära sig. Förutom sin entusiasm och sin energi har hon de senaste två åren utmärkt sig genom en enastående arbetsmoral. Anagha har vid flera tillfällen representerat Högskolan i Halmstad på ett professionellt och mycket uppskattat sätt. Det är en ära och ett nöje att rekommendera henne till Global Swede 2018 för Högskolan i Halmstads räkning."

Anagha Anand tar emot sitt pris vid ceremonin.

Anagha Anand är mycket tacksam för sin tid vid Högskolan i Halmstad och skrev i ett brev till sina lärare om sin uppskattning till dem:

– I would like to sincerely thank you for being a mentor, a guide and a tutor through my Master's Program at Halmstad University. I would like to express my gratitude towards you in encouraging all my co-curricular activities. The unstinted support of yours has lead to my nomination for the Global Swede 2018 award. I would once again like to thank you for all the support and request your mentorship after I graduate.


Text: HELENA BENGTSSON
Bild: PER E. KARLSSON / Government Office

FAKTA: Global Swede-initiativet

Global Swede är en del av det långsiktiga relationsbyggandet med internationella studenter i Sverige. Arbetet skapar broar av transnationella och multikulturella nätverk som långsiktigt bidrar till svensk handel och gynnar arbetet med att nå framtida lösningar.

– Vi måste alla jobba tillsammans för att besegra de nya utmaningarna som vi möter. Nu, mer än någonsin, behöver vi vara vaksamma och skydda demokratiska värderingar. Upplysta, vidsynta unga kvinnor och män – som ni – är avgörande för att det ska lyckas, sa Ann Linde under ceremonin.

Global Swede-alumnerna ingår i ett brett alumnnätverk, administrerat av Svenska institutet, vilket idag omfattar omkring 15 000 personer från 140 olika länder.

Sidan uppdaterad 2018-05-18