Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-04-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2018-04-24

Forskare slår ett slag för racketsporternas framtid inför lag-VM i bordtennis

I samband med lag–VM i bordtennis på Halmstad arena 29 april–6 maj anordnar Högskolan i Halmstad, genom Hallands Idrottsakademi, en forskarkonferens om framtiden för racketsporter med fokus på idrott och hälsa. 25–27 april kommer forskare, idrottare och intresseorganisationer från hela världen att vara på Högskolan för att föreläsa, diskutera och nätverka.

– Vi ser fram emot givande dagar ihop och hoppas att konferensen bidrar till att positionera Högskolan, Halmstad och Halland som en stark region för racketsport, säger Lars Kristén och Urban Johnson som tillsammans ansvarar för konferensen.

Tre teman är i fokus:

  • Topp-prestation
  • Hälsa och innovation
  • Idrottsvetenskap

Konferensen hålls i samverkan mellan Högskolan i Halmstad, Internationella Bordtennisförbundet, Svenska Bordtennisförbundet, Internationella Badmintonförbundet, Ping Pong Power- WTTC 2018, Hallands Idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna.

Sidan uppdaterad 2018-04-24