Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-05-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

DiVA

DiVA, Digitala Vetenskapliga Arkivet är Högskolan i Halmstads system för elektronisk publicering och registrering av publikationer producerade av forskare, lärare och studenter.


Rektorsbeslut

Enligt ett rektorsbeslutlänk till annan webbplats är det obligatoriskt för forskare och anställda vid Högskolan i Halmstad att registrera sina publikationer i DiVA från och med 2002.

Syftet med DiVA

  • Att ge möjligheten för forskare och studenter vid Högskolan i Halmstad att göra sina publikationer synliga och tillgängliga.
  • Att skapa en samlad sökingång för högskolans publicering.
  • Att underlätta för årsredovisning och statistiska analyser av publicering från forskare verksamma vid Högskolan i Halmstad.
  • Att erbjuda långtidslagring och säker åtkomst till högskolans publikationer i framtiden.
  • Att sprida information om publikationer från Högskolan i Halmstad till andra databaser och söktjänster.

Upphovsrätt

DiVA är ett fritt tillgängligt fulltextarkiv. Det innebär att alla med tillgång till Internet har rätt att läsa, ladda ner, skriva ut och kopiera de resurser som publiceras i DiVA. För att använda ett verk på annat sätt, t.ex. återpublicering, krävs författarens tillstånd. Författaren behåller alltid upphovsrätten till sitt verk som publiceras i DiVA.

DiVA vid Högskolan i Halmstad och DiVA portal

DiVA är ett publiceringssystem för forskningspublikationer och studentuppsatser och ett digitalt arkiv för långsiktig bevaring av publikationer. Utvecklingen började år 2000 av EPC vid Uppsala universitetsbibliotek.

Idag är DiVA är ett gemensamt system för 34 lärosätenlänk till annan webbplats. För utveckling och drift står Uppsala Universitet i samråd med anslutna lärosäten. Varje lärosäte har sin egen instans för sökning och arkivering av publikationer. Det finns också en gemensam söktjänst, DiVA portallänk till annan webbplats.

Digitala Vetenskapliga Arkivet

Sök eller publicera din uppsats eller forskningspublikation!

Logga in Sök


Har du frågor?

Kontakta publiceringsstödet

Sidan uppdaterad 2016-05-26