Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-01-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Att skriva uppsats

Länkar till tips och information som du har nytta av när du skriver uppsats. Har du egna förslag på bra resurser vid uppsatsskrivning får du gärna kontakta oss så lägger vi till det.


Presentationer från Att skriva uppsats-aktivitet

En uppsats ger mer än bara ett betygPDF (pdf, 2.4 MB), Madeleine Svensson

Smått och gott - om vetenskapliga rapporter och referensteknikPowerpoint (powerpoint, 1.4 MB), Pia Ulvenblad

Välja och utvärdera källorlänk till annan webbplats, Elisabet Frigell


Allmänt

10 tips: Så lyckas du med uppsatsenlänk till annan webbplats

Böcker:

  • Smått och Gott av Pia Matsson och Anders Örtenblad
  • Rapporter och uppsatser av Jarl Backman

Motivation & hälsa

Studenthälsanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Glöm inte bort hälsan när du skriver uppsats. Studenthälsan informerar och motiverar.

Att söka information

Ämnesguiderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Bibliotekets guider till information och informationssökning inom olika ämnesområde.

Boka en bibliotekarielänk till annan webbplats: Boka tid för handledning i informationssökning i samband med uppsatsskrivande.

Skrivhjälp

Skrivpunktenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: För att få hjälp och stöd när du skriver på svenska

English Language Studiolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: För att få hjälp och stöd när du skriver på engelska

Uppsatsguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: En guide till hur du skriver exjobb och högskoleuppsats på C- och D-nivå

Böcker:

  • Studentens skrivhandbok av Kristina Schött m fl.

Referenser​

Att skriva referenserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Några användbara länkar till hur man kan skriva referenser

Hjälpmedel för referenshanteringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Information om referenshanteringsverktyg

Plagiering

Plagiatprevention: Urkund

Plagiatguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Refero - utvecklad av Blekinge Tekniska Högskola

Academic integritylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: riktlinjer för att undvika plagiat (Curtin University)

Hitta stipendier och samarbetspartner

Hälsoteknikcentrum Halland:länk till annan webbplats Här har du chansen att göra ett examensarbete inom hälsoteknikområdet med utgångspunkt i verkliga behov och få stöd under arbetets gång.

High Five Student: Studentinspiration inom entreprenörskap.

Stipendierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Stipendiedatabasen hjälper dig att hitta bland tusental stipendier.

Stipendium:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Stipendier för studier inom en rad olika ämnesområden

Stipendier för studierlänk till annan webbplats: Målet med webbplatsen är att samla stipendier som finns att söka för studier på olika nivåer och
inom olika studieområden.


Sidan uppdaterad 2018-01-26