Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-19. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Steg 4: terminsstart

Om du läser ett campusbaserat program är uppropet i början av terminen obligatoriskt. Höstterminen 2018 sker uppropet den 28 augusti för samtliga programstudenter. Läser du fristående kurser eller på distans gäller andra förutsättningar. Läs mer om respektive undervisningsform nedan.

Campusutbildning

De flesta campusbaserade program har upprop i samband med terminsstart. Uppropet är i de allra flesta fall obligatoriskt. Missar du det förlorar du din plats om du inte har meddelat förhinder. Sök ditt uppropsdatum här.

För att meddela frånvaro kontaktar du Servicecenter.

Fristående kurser

För fristående kurser är uppropet det samma som första kurstillfället.

Datum och tider för upprop varierar, likaså tider för när utbildningen börjar. Sök ditt uppropsdatum här.öppnas i nytt fönster

Distansutbildning

Observera att det inte alltid finns obligatoriskt upprop för dig som ska studera en utbildning på distans. Utbildningen startar i undervisningsplattformen Blackboard där du också hittar information om din utbildning.

Sök datum för kursstart här.öppnas i nytt fönster

Reservantagning

Reservantagning sker vanligtvis efter att upprop eller kursstart har ägt rum. Reserver kallas vanligtvis via e-post och ibland även per telefon. Vid reservantagning följs turordningen strikt. Det hjälper alltså inte att vara på plats för att på så sätt lättare få en plats. Det kan också vara en idé att titta efter om en liknande utbildning har lediga studieplatser. Kontakta gärna Servicecenter om du behöver studie- och karriärvägledning.

4. Kom till uppropet på Högskolan i Halmstad
Sidan uppdaterad 2018-09-19