Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-03-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Utexpo – unik tradition på Högskolan i Halmstad

Utexpo är en av Högskolans stora festdagar. Det är då examensarbeten visas upp för allmänheten och stipendier delas ut.

Utexpo är en två dagar lång mässa på Högskolan i Halmstad där examensarbeten ställs ut, varav några kommer tilldelas stipendium.

Utexpo-mässan inleddes 1982 med dåvarande studierektorn för Utvecklingsingenjörsprogrammet, Jan-Einar Blomqvist, som initiativtagare. Han insåg hur viktigt det var med marknadsföring och ordnade en stor utställning på högskolan. Denna tradition har sedan fortgått under alla år och fler och fler program har anslutit. 

UTEXPO – EN UNIK UTSTÄLLNINGSMÄSSA

 
Under Utexpo är stämningen på topp på Högskolan. Man kan riktigt ta på spänningen och förväntan som ligger i luften. 100-tals studenter har förberett sig i månader inför Utexpo då de äntligen får visa sina examensarbeten och ta sin efterlängtade examen.

Utexpo – som har funnits i mer än 30 år – är en av Högskolans äldsta traditioner och något som engagerar studenter, personal, anhöriga och uppdragsgivare.

Idén till en examensmässa för sistaårsstudenter kläcktes i början av 1980-talet av dåvarande studierektorn för Utvecklingsingenjörslinjen, Jan-Einar Blomqvistöppnas i nytt fönster. Han insåg vikten av marknadsföring och tog initiativ till en utställning på Högskolan för att studenterna skulle få visa upp sina examensarbeten som de hade jobbat så länge och intensivt med. Första året Utexpo arrangerades var 1982 och då visade elva utvecklingsingenjörer upp sina projekt.

Utexpo har sedan dess vuxit stadigt. Som mest har antalet utställande projekt varit långt över hundra från så gott som Högskolans samtliga ingenjörs- och ekonomutbildningar.
 
Bli inspirerad! Låt dig smittas av entusiasmen! Kom till Utexpo!
Framtidens företag. Unga begåvningar. Kreativa idéer och innovativa lösningar väntar den som besöker Utexpo.

Sidan uppdaterad 2017-03-09