Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-01-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Erasmus

Genom EU-programmet Erasmus har Högskolan i Halmstad tecknat avtal med en mängd universitet i Europa. Information om vilka avtal Högskolan i Halmstad har hittar du under Var kan du läsa?länk till annan webbplats

Vad innebär Erasmus?
Erasmus är avtal som innebär att vi "byter" studenter med varandra, vilket är förklaringen till varför platserna är begränsade. För att få åka iväg måste du som student vid Högskolan först ha studerat i minst ett år och du kan vara borta 3-12 månader. En förutsättning är att du har medborgarskap, eller permanent uppehållstillstånd, i något av de 31 Erasmusländerna.
Som regel undervisas man på mottagarlandets eget språk, men undantag förekommer. Tag kontakt med Utbildningsstöd för att få veta vad du behöver tänka på.

Fördelar med Erasmus
Som Erasmusstudent får du flera förmåner. En är ett stipendium, en annan är att värduniversitetet hjälper till med bostad och mottagande när du anländer. Men allra viktigast är kanske att du är garanterad att studierna ger dig svenska poäng och därmed kan räknas in i en examen. Det gör du genom att, tillsammans med programansvarig på din akademi, fylla i ett så kallat Learning Agreement som du kan hitta under Ansökan och blanketterlänk till annan webbplats. Systemet för att räkna om studier i Europa till högskolepoäng i Sverige kallas European Credit Transfer System, ECTS. 30 svenska högskolepoäng motsvarar 30 ECTS.

Ansökan
Ansökan till Erasmusstudier sker via en onlineansökan som du hittar här. Sista dag för ansökan är 15 april om du vill åka iväg på höstterminen, och 15 oktober för vårterminen.
  
Datum för att söka Erasmusstipendium är 15 juni för hösten, respektive 1 december för våren. Ansökan ska lämnas till Servicecenter.

Tänk på att Erasmus även innefattar praktik. Mer information om det hittar du härlänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2017-01-26