Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-01-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studera via avtal

Högskolan har avtal med partneruniversitet över hela världen. En del avtal är öppna för alla studenter vid Högskolan medan andra kan vara begränsade till akademi eller ämne. Tag kontakt med Utbildningsstöd för att få mer information om just dina möjligheter.

Sista ansökningsdag är för höstterminen är 15 februari för studier utom Europa och 15 april för studier inom Europa. Sista ansökningsdag för utbytesstudier vårterminen är 1 september för studier utom Europa och 15 oktober för studier inom Europa.

Alla utresande studenter måste göra en online-ansökan före sista ansökningsdag. I din ansökan ladda upp ett CV, personligt brev samt eventuella övriga meriter. Tänk på att du som söker studier utanför Europa även måste skicka med ett intyg om studiefinansiering efter nominering. Detta intyg söker man hos CSN omgående efter nominering! För några lärosäten i USA krävs att man styrker sina engelskkunskaper med officiella testresultat såsom TOEFL och IELTS. Detta är inte något Högskolan kan hjälpa till med och alla eventuella kostnader står du som student för.

Om du väljer att studera eller praktisera i Europa genom ett av Högskolan i Halmstads utbytesavtal kan du ansöka om Erasmusstipendiet. Stipendiet söks hos Utbildningsstöd. Mer information om Erasmus hittar du här. Sista ansökningsdag för stipendiet för höstterminen är 15 juni och för vårterminen 1 december.

Våra utbytesavtallänk till annan webbplats i världen

Notera att vissa avtal endast gäller vissa akademier och ämnesområden samt att inte alla universitet är sökbara alla terminer.

Ansökan för studier utanför Europa hösten 2017 är nu öppen!

Sidan uppdaterad 2017-01-26