Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-06-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Alkohol, narkotika, doping och tobak

Studentsupport hjälper dig som student om du känner att du vill förändra eller resonera kring ditt eller någon annans bruk av alkohol, tobak, doping eller droger eller andra beroende. Du är förstås välkommen att samtala med oss på plats. Vi kan också erbjuda olika tester, utbildningar, självhjälpstips och och vi har också god kontakt med andra som kan hjälpa dig.

Alkohol

Olika studier har visat att mellan 18 och 25 år är den tiden man dricker mest alkohol. Det är också då man utvecklar sina alkoholvanor. Alkohol är det mest använda och utbredda rusningsmedlet i världen. Alkohol påverkar hela kroppen. Alla alkoholens effekter behöver inte vara negativa men dricker du för mycket och för ofta ökar riskerna.

Kvinnor tål alkohol sämre än män och blir snabbare berusade. Kvinnor väger i regel mindre än män och kvinnor har en sämre nedbrytning av alkohol i magsäcken. Kvinnokroppen innehåller också mindre vatten och mera fett, vilket gör att alkoholkoncentrationen blir högre.

Oavsett hur gammal du är så kan det alltid vara värt att fundera över hur du dricker och hur mycket.

Du kan testa dina alkohol- och andra levnadsvanor online.
Testa din livsstillänk till annan webbplats

Sluta röka / Sluta snusa

För dig som ha hjälp med att sluta röka eller snusa finns Studentsupport till hjälp. Vi kan erbjuda stöd i form av samtal där vi kan stötta dig på vägen. Har du inte bestämt dig men vill väga för och emot, behöver du jobba på din motivation eller vill du ha fakta? Då är du förstås också välkommen!

Droger och doping

När det gäller droger och doping så är det förstås något som påverkar hälsan. Därför kan du också vända dig till oss om du vill ha hjälp, har funderingar eller vill veta mer.

Sidan uppdaterad 2018-06-18