Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-11-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Övriga föreningar

Det finns ett stort engagemang i föreningar och grupper som vi inte tydligt kan sätta in i ett fack.

De är i många fall förankrade åt flera olika håll, både med förankring i Halmstad Studentkår, programföreningar, Hallands idrottsförbund, politiska- och idéburna organisationer med flera. Här finns alltså möjlighet att få ytterligare kontaktytor till blivande arbetsgivare och roliga aktiviteter på vägen dit.

ADAlänk till annan webbplats
ADA är en förening för kvinnliga studenter vid ingenjörsprogrammen Mekatronik, Data-, Elektro- och Civilingenjör i intelligenta system samt Civilingenjör i datorteknik.

Arbetsmarknadsdagenlänk till annan webbplats
Arbetsmarknadsdagen är ett samarbete mellan Halmstad Studentkår och programföreningar Eurekha och Mjölner där studenter får möjligheten att träffa framtida arbetsgivare och kollegor.

Create Net
länk till annan webbplats
Create Net är en plattform för att skapa och främja den entreprenöriella andan bland studenterna

CREDOlänk till annan webbplats
Kristen Studentförening.

HUST (Halmstad University Solar Team)länk till annan webbplats
Är en förening som arbetar med att ta fram en soldriven bil till World Solar Challenge i Australien 2019.

HSIFlänk till annan webbplats
Halmstad Studenters Idrottsförening. De strävar efter att ge studenter möjligheten att utöva olika sorter av idrottsliga aktiviteter. Håller också i Student League, en fotbollsturnering som är till för att främja studenters hälsa och gemenskap över programgränserna.

Köörmitlänk till annan webbplats
Studentkör som aktivt deltar i olika engagemang som Högskolan anordnar, så som examenstillfällen och Luciafirande. De håller även i två konserter per år.

Smålands Nationlänk till annan webbplats
Smålands Nation är en pub och studentförening för studenter vid Högskolan i Halmstad.

 

Kalle Pyk, kassör i HSIF

Kalle Pyk, kassör i HSIF 2017/18

Just nu sitter jag som kassör i HSIF. Förutom att jag har det ekonomiska ansvaret i föreningen är jag även med på styrelsemöten där vi tar beslut om hur vi vill att verksamheten ska se ut. Mitt första engagemang i studentlivet var under nollningen då jag ingick i staben för EKP.”

– Kalle Pyk om hur hans engagemang ser ut.

Oliwer Granhagen

Oliwer Granhagen,

”Våga ta kontakt med de föreningar eller organ som intresserar just dig. Alla behöver ytterligare hjälpande händer.”

”Det är mycket tid som går åt när det gäller mitt engagemang men det har hjälpt mig att vara mer strukturerad kring mina studier.”

– Oliwer Granhagen, som är projektledare för Arbets­marknads­dagen 2017/18, mässansvarig i Student­kårsorganet Karriär 17/18 samt ledamot i programföreningen SOKrates 17/18.

Sidan uppdaterad 2018-11-14