Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-01-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Hallå där Suzana...

Du hade ett brinnande engagemang under din studietid. Berätta om vad du gjorde!

– Under min studietid valde jag att engagera mig i kårorganet UFO där jag satt som ordförande. Senare satt jag även i kårstyrelsen. Mitt intresse för andra kulturer och språk har alltid varit ett stort intresse därför blev UFO en självklar förening att engagera sig i.

Vad var det bästa med att engagera sig?

– Det bästa med att engagera sig var att få möjligheten att träffa andra studenter som jag kanske inte hade träffat annars. Att ingå i en grupp där alla strävade åt samma mål fast i olika grupper. Vi alla ideella jobbade hårt men hade samtidigt väldigt roligt på vägen.

I dag arbetar du som hälsoutvecklare i Hylte Kommun. Vad gör du där?

– I rollen som hälsoutvecklare arbetar jag med olika typer av hälsofrämjande insatser. Det är alltifrån att köra personlig träning till att hålla föreläsningar för grupper, utveckla arbetsgrupper, anordna och driva olika projekt som efterfrågas i kommunen. Det är ett väldigt brett och varierat arbete som jag trivs med.

Vilken nytta har du haft av ditt studentengagemang i din yrkesroll?

– Genom mitt engagemang har jag fått lära mig hur det är att jobba i olika sorts arbetslag, hur en organisation fungerar samt hur det är att planera, genomföra och utvärdera projekt precis som det är på arbetsplatsen.

Vilket tips kan du ge till studenter på Högskolan som funderar på att engagera sig?

– Om man som student funderar på att engagera sig så tycker jag att man först ska delta på något event som studentkåren anordnar. Detta för att just få känna av den härliga stämning som faktiskt är och för att få se hur allt fungerar. Det finns många olika organ inom studentkåren, därför finns det alltid något som passar en själv.

Tack för att du inspirerar oss. Vad inspirerar dig?

– Det som inspirerar mig är att få möta den mångfalden av människor. Att jag hela tiden får lära mig saker om andra men framförallt om mig själv genom det. Du vet aldrig vad just den personen du möter kommer att berika dig med. Det är otroligt kul!

Suzanna

Det bästa med att engagera sig var att få möjligheten att träffa andra studenter som jag kanske inte hade träffat annars. Vi alla ideella jobbade hårt men hade samtidigt väldigt roligt på vägen.

Sidan uppdaterad 2017-01-11