Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-01-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Engagemang inom Högskolan

Vid sidan av alla studentledda föreningar och grupper finns det områden du som student kan engagera dig i, som har koppling till ditt lärosäte.

Du kan bland annat engagera dig genom att utveckla din egen idé i vår Studentinkubator, hjälpa till att marknadsföra vår skola till gymnasieelever genom rollen som studentambassadör eller bli mentor åt ensamkommande flyktingbarn genom projektet Näktergalen. Mer info om dessa och andra grupper finner du nedan. Ta chansen att utvecklas genom att engagera dig i det du brinner för!

SI-undervisning
Att vara SI-ledare går ut på att leda studiegrupper utanför ordinarie schema.

Starta eget företag
Har du en idé och drömmer om att starta eget företag? Då skall du kontakta Högskolans Studentinkubator. Där får du stöd i utvecklandet av din affärsidé samt ett stort nätverk av andra driftiga entreprenörer.

Studentambassadör
Högskolan i Halmstad driver sedan ett antal år tillbaka ett framgångsrikt ambassadörsprojekt som går ut på att studenter reser runt och besöker utbildningsmässor och gymnasieskolor för att informera om Högskolan, dess utbildningar och studentliv.

Studentambassadörerna arbetar både inom rekrytering, som inspiratörer i olika uppdrag som guider på campus, som värdar/värdinnor på konferenser och evenemang som arrangeras på Högskolan, till exempel vid Öppet Hus.

Studentvärd – Hälsoteknikcentrumlänk till annan webbplats
Arbeta med att marknadsföra och visa upp Hälsoteknikcentrum Halland (HCH) samt att delta i innovationsprojekt.

Connect Västlänk till annan webbplats
Connect är en ideell organisation som hjälper entreprenörsledda företag att skala upp och växa genom att koppla samman dem med en kompetenspanel från näringslivet. Som student kan du delta på dessa paneler och hjälpa till genom att föra anteckningar samtidigt som du får värdefull information om vad som krävs för att få ett företag att växa.

Ta chansen att utvecklas genom att engagera dig i det du brinner för!

Linda Fredriksson, studentambassadör

Hej, där Linda Fredriksson!
Du engagerar dig ganska mycket under din studietid. Berätta om vad du gör?
Jag är studentambassadör. Som studentambassadörer fungerar man som skolans yttre och uppgiften är att förmedla hur det är att studera på Högskolan i Halmstad. Man håller i guidade turer, står på mässor och öppet hus bland annat.

Vad är det bästa med att engagera sig?
Det är roligt och väldigt lärorikt. Att få betalt för att utveckla sin förmåga att tala inför folk är toppen! Lönen är visserligen inte det primära, utan det bästa med att vara studentambassadör är att man får träffa och prata med så många och olika människor.

Hur har ditt engagemang påverkat ditt liv som student här på Högskolan?
Mitt studentliv har helt klart blivit roligare. Jag går inte bara hit för att studera mitt ämne utan jag kan utvecklas på andra områden också. Jag är glad för att just jag får chansen att representera Högskolan i Halmstad. När vänner som funderar på att börja plugga känns det bra att ha koll på vad Högskolan erbjuder.

På vilket sätt tror du att du har nytta av ditt engagemang i framtiden?
Det är viktigt att vara bekväm med att kunna prata inför främmande människor i arbetslivet och det kommer jag verkligen kunna ta med mig här ifrån. Jag tror också man blir mer attraktiv för sin framtida arbetsgivare om man har ambassadörserfarenheter på sitt CV.

Sidan uppdaterad 2019-01-16