Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Tipspromenad på Campus

Att röra på sig, bryta av stillasittandet och få frisk luft är viktiga delar av den fysiska hälsan. Därför startade Studenthälsan en tipspromenad på Campus för att uppnå det.

Den 14/2 2018, på Alla Hjärtans Dag och i samband med att Studentsupport hade Öppet Hus till sina professioner arrangerades den första tipspromenaden.

Tipspromenaden följer till största del Outdoor Offices blåa slinga. Slingan är strax över en kilometer lång och tipspromenaden tar en dryg kvart att genomföra från start till mål.

– Ett perfekt sätt att avsluta en lunch på. Ät i lugn och ro, gå till servicecenter, gå en tipspromenad och var klar innan nästa föreläsning startar på eftermiddagen, säger Morgan Ljungkvist, hälsovägledare på Studenthälsan.

Slingan startar i Servicecenter. Till vänster om disken, på informationstavlorna sitter information hur du deltar och även första frågan. Promenaden tar dig genom campus via glasgången, parkområdet, till Idrottscentrum, förbi N-, T- och P-huset. Efter detta tar man sig till Q- och R-huset innan man har sista frågan inne på biblioteket.

Varje tipspromenad pågår i två veckor och sedan lottas en vinnare fram av de som har flest rätt. En version finns också på engelska för våra utländska studenter. Frågorna är till stor del desamma men några avvikande frågor finns mellan de två språkversionerna.

– Samla ihop några vänner, gå tillsammans och tävla mot varandra. Njut av varandra sällskap, frisk luft och lite motion, avslutar Morgan Ljungkvist.


Sidan uppdaterad 2018-02-20