Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-11-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Höstens aktiviteter

Studentsupport arrangerar flertalet aktiviteter för dig som behöver tips om studierna. Även studenthälsan arrangerar återkommande evenemang.

Nedan kan du se dessa aktiviteter. Vi har satt in ett extra mindfulnesspass innan jul den 11 december på Idrottscentrum. Den taktila massagen är för sista gången denna termin den 12 december.

 

Aktiviteter hösten 2017

Orka plugga - Planering, prokrastinering och hälsa
7 november 15:00 - 16:30 (Genomförd)
12 december 15:00 - 16:30
Dåligt samvete för att du inte får till pluggandet? Kom och få värdefulla tips som kan underlätta din studievardag så du får gjort det du ska göra och ändå har tid över till att vara ledig med gott samvete. Struktur skapar energi.
Plats: Wigfors

Presentationsteknik - en föreläsning av Judit Sari
21 november 13:15 - 15:15
Föreläsning med inslag av praktiska moment som vänder sig till Dig som vill bli mer framgångsrik när du talar inför andra.

Mål: att kunna planera och förbereda presentation på ett pedagogiskt sätt.
att kunna informera och motivera åhörarna på ett trovärdigt sätt.
att kunna utstråla självförtroende och lugn oberoende på målgrupp.

Begränsat antal platser, anmälan krävs. 
Anmälan
Plats: O125

Engelsk litteratur - English literature
28 november 16:00 - 18:00
Do you need to write something in English? Are there some areas that you feel unsecure about? If so, come and listen to Nick Ough who will give you some advice and help, as well as answering questions in order to help eliminate those typical, small unnecessary mistake that many non-native speakers make.
Remember that poorly written work always gives a bad impression irrespective of its content.
Location: Wigfors

Mindfullness - 11 december 12:15 - 12:45
Drop in. Mindfullness är en stund för dig som student att sänka anspänningen i kroppen och öva upp din mentala förmåga och fokusera på den direkta upplevelsen av livet (nuet). Passar såväl dig som är ny och nyfiken som dig som har testat mindfullness tidigare. Kom som du är! Inget ombyte krävs!
På Idrottscentrum.

Återkommande evenemang
Taktil massage - Varje tisdag - 19 september tills 12 december
Välkommen in på mottagningen för en stunds avkoppling. Du får en stunds avslappnande massage på ryggen utanpå kläderna eller på händerna med olja. Ingen bokning och ingen kostnad!
På Studenthälsan, B2.

Genomförda aktiviteter

Grön på Högskolan
5, 7, 8 september 12:15 - 12:45
Studentsupport och Servicecenter erbjuder matnyttig information för dig som för första gången är student vid Högskolan i Halmstad. Passet innehåller praktiska tips på hur du navigerar dig i högskolevärlden för att få ut mesta möjliga av din studietid. Ingen anmälan krävs, först till kvarn!
Plats: Baertling

Akademiskt skrivande
12 september 10:00 - 12:00
Det du skriver och lämnar in, som högskolestudent, blir inte bara bedömt utifrån innehåll utan också utifrån form. Det är alltså inte bara viktigt VAD du skriver utan också HUR du skriver. Som student har du krav på dig att använda ett akademiskt språk. Vid detta föreläsningspass förklarar Johanna från Skrivpunkten vad akademiskt språk är, och hur du förväntas formulera dig. Ingen föranmälan krävs.
Plats: Wigfors

Matematik
13 september 12:15 - 13:00
20 november 15:00 - 17:00
Nytt för i år! Hur pluggar jag matematik på högskolenivå? Ett innehållsrikt pass som riktar sig till dig som läser en utbildning mede mycket matematik. Missa inte chansen till värdefulla tips för att klara dina matematikstudier. Ingen anmälan krävs, först till kvarn får plats.
Plats: Baertling.

Att läsa kurslitteratur och anteckna
20 september 12:15 - 13:00
11 oktober 15:15 - 16:00
Att som student hinna läsa och ta till sig all kurslitteratur kan verka som en omöjlig uppgift. Men det finns bra strategier för att lyckas. I föreläsningen får du lära dig en metod för att ta dig an kurslitteratur på ett effektivt sätt. Du får även tyips på hur du kan anteckna på lektionerna.
Begränsat antal platser, anmälan krävs!
Anmälan 20 september
Anmälan 11 oktober
Plats: Halda

Motivation
5 oktober 15:30 - 16:30
Nå dina mål och ha kul på vägen! Vad ger dig kraft, energi och vilja att utvecklas? Hitta din rätta motivation!
Workshop om att motivera sig! Varmt välkomna! Begränsat antal platser, anmälan krävs!
Anmälan 
Plats: Wigfors

Öppet Hus på Student Support - Open House at Student Support
13 oktober 10:00 - 15:00
Öppet hus på Studentsupport den 13 oktober, kl. 10-15. Stundenter är välkomna till obokat samtal med sjuksköterska, handläggare för funktionshinder eller studie- och karriärvägledare.

Open house at Student Support: October, 13, at 10-15. Students are welcome - without an appointment - to meet with a nurse, the disability counsellor or the study and career counsellors.

Uppsatsskrivande
17 oktober 10:00 - 12:00
När det är dags att skriva uppsats/examensarbete har du kommit så långt i din utbildning att förväntas formulera dig med ett mycket välfungerande akademiskt språk. Du förväntas även ha bekantat dig med den gängse strukturen i vetenskapliga texter. Därmed får du sällan en ordentlig genomgång av detta av dina lärare i samband med uppsatskursen. Vid den här föreläsningen går Johanna från Skrivpunkten igenom sådant du bör tänka på när du skriver din uppsats. Ingen föranmälan krävs.
Plats: Wigfors

Motivation - en föreläsning av Fredrik Oher
16 november 15:30 - 16:30
Kom på vår Workshop om motivation och självbild. Fredrik Oher kommer tillbaka och följer upp sin inspirerande föreläsning från introduktionsdagarna.
Fredrik kommer att ge en workshop som handlar om motivation, självbild och livsplanering. VI kommer att diskutera om varför vi gör som vi gör, och hur kan vi bryta vanemönster. Vi kommer också att prata om hur man arbetar med att utveckla sig själv, och hur man blir bättre på att få saker gjorda. Varmt välkommen!

Begränsat antal platser, anmälan krävs!
Anmälan
Plats: R4129

Sidan uppdaterad 2017-11-22