Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-03-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Sex och samlevnad

Att ha möjlighet till en trygg och säker sexualitet är viktigt för att uppleva en god hälsa. Det är en del av livet. Vad du tänker kring sex och samlevnad vet vi förstås inte, men vi har många möjligheter att stötta studenter i frågor som rör detta ämne. Det handlar om allt ifrån att få någon att prata kring dessa frågor, möjlighet att träffa en barnmorska för preventivmedelsrådgivning, gratis kondomer, klamydiatest eller kanske bara lite information och kontaktvägar vidare.

Någon att prata med

I bland kan det vara svårt att prata om frågor som har med sex och samlevnad att göra. Du kanske är orolig för att ha smittats av någon sexuellt överförbar sjukdom, har frågor kring hur du på bästa sätt kan skydda dig eller funderingar kring din egen sexualitet och din sexuella läggning. Tveka inte om har du frågor och funderingar. Kom in på våra drop in-tider så hjälper vi dig.

Gratis kondomer

Gratis kondomer hämtar du i vårt väntrum. Du kan läsa mer om kondomer på RFSUs kondomfaktalänk till annan webbplats.

Barnmorska

Vill du prata om hur du kan skydda dig på bästa sätt har du möjlighet att kostnadsfritt träffa barnmorska. På måndagar ojämna veckor finns vår barnmorska Dina på mottagningen. Boka gärna tid till henne via drop in. Du har också möjlighet att träffa henne ute på campus för att ställa frågor om t. ex. preventivmedel. Nya tider kommer att erbjudas under hösten.


Klamydiatest

På Studenthälsan har du möjlighet att testa dig för klamydia. Läs mer om klamydiatestningen här.PDF (pdf, 55.4 kB)

Pleasure

Vi samarbetar med "Pleasure", en studentförening som arbetar med studenternas sexuella hälsa.

Sidan uppdaterad 2016-03-09