Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-11-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

EF:s stipendium Overcoming

Har du en inlärningssvårighet? Välkommen att söka EF:s stipendium Overcoming!

Studier utomlandslänk till annan webbplats öppnar många dörrar och hjälper unga människor att förverkliga sina drömmar. Att studera kan ta dig till nya länder, städer och sammanhang där du finner vänner för livet. Studier ska vara tillgängliga för alla, men förutsättningarna skiljer sig från person till person. Att klara av en utbildning är förstås inte lika självklart för alla.

Nu vill EF Education First hjälpa fler unga med inlärningssvårigheter att nå sina drömmar. Därför har vi instiftat stipendiet Overcoming – ett stipendium som ger en svensk student möjligheten att resa utomlands i fyra veckor på en språkresalänk till annan webbplats.

Med stipendiet Overcoming vill EF uppmärksamma en eldsjäl som kämpar med eller har övervunnit en inlärningssvårighet.

En inlärningssvårighet är inte en svaghet och ska aldrig stå i vägen för att en person ska kunna uppfylla sina akademiska drömmar. Visste du att EF:s grundare, Bertil Hult, själv är dyslektiker? Han delar ofta med sig av de problem och motgångar han upplevt i sin ungdom. Trots dessa lät han sig inte hindras från att förverkliga sina drömmar. Tvärtom vände han motgång till framgång och skapade världens största privatägda utbildningsföretag.

ANSÖKAN ÄR ÖPPEN

ANSÖK HÄR

Om EF

EF Education Firstlänk till annan webbplats, grundandes 1965 och erbjuder språkresor, kulturella utbyten och studier utomlands till barn, ungdomar och vuxna, för kortare och längre upplevelser. I över 50 år har EF haft som vision att öppna upp världen genom utbildning och idag erbjuds studier och upplevelser på 50 olika destinationer och studier i 9 språk.

Sidan uppdaterad 2018-11-21