Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

ANDERS WALLS STIFTELSE

Prestigefullt Kina-stipendium höjt till 200.000 kronor ANDERS WALLS STIFTELSE delar varje år ut stipendium för ett års internship på Svenska Handelskammaren i Kina med placering i Shanghai. Stipendiesumman har höjts till 200.000 kronor, från tidigare 150.000 kronor, vilket innebär att det är stiftelsens största ordinarie stipendium.

”Tack vare vårt fina samarbete med Svenska Handelskammaren i Kina sedan tio år tillbaka har unga talanger kunnat få en värdefull inblick i Kinas kultur och affärsliv. Året i Shanghai är en fantastiskt start på en internationell karriär för den enskilde stipendiaten och stipendierna gynnar på sikt även Sverige som nation” säger stiftelsens ordförande Anders Wall.

Som Anders Wall-stipendiat deltar man i planering och genomförande av kammarens events och får dessutom driva ett eller flera projekt inom ramen för verksamhetens service till medlemsföretagen i Kina. Stipendiaten ansvarar även tillsammans med kontorschefen för att koordinera kommunikationsplanering och producera innehåll till kammarens digitala kanaler. Som ordförande för kammarens Young Professional-nätverk kommer stipendiaten att vara projektledare för den årliga karriärmässan. Stipendiaten deltar också i handelskammarens styrelsemöten.

Sista ansökningsdag är den 2 november.

Stipendiet delas ut i mars 2019 vid stiftelsens årliga stipendieceremoni på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm. För ytterligare information om stipendiet, se

www.wallstiftelsen.selänk till annan webbplats

Kontaktpersoner: Cari Hildebrand, Anders Walls Stiftelse, press@wallstiftelsen.se, tel. 070-6057906 Emma Lindgren, Shanghai Office Manager på Handelskammaren i Kina, emma@swedcham.cn Anders Walls Stiftelse grundades 1981 och delar årligen ut stipendier till unga begåvningar inom områdena natur­vetenskaplig forskning, ung företagsamhet, landsbygdsutveckling, internationella studier samt musik.

Sedan starten har stiftelsen delat ut cirka 60 miljoner kronor i stipendier och bidrag. Minst lika viktig som stipendiesumman är medlemskapet i nätverket Wallumni bestående av tidigare Anders Wall-­stipendiater, idag drygt 400 personer.

Medlemmarna träffas regelbundet och ­genomför bl.a. internationella studieresor tillsammans.

Read more: http://www.mynewsdesk.com/se/anders-walls-stiftelse/pressreleases/prestigefullt-kina-stipendium-hoejt-till-200-punkt-000-kronor-2777391länk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2018-10-25