Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-05-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Art Upz fick hjälp av studentinkubatorn

Adam Halling och Philip Heimers företag Art Upz tog sin början i Högskolans studentinkubator. Med hjälp av inkubatorns kreativa miljö och engagerade rådgivare har Art Upz växt sig allt större och i dag är det ett nationellt företag.

Adam, du driver tillsammans med Philip företaget Art Upz, vad är det för företag?

– Vi ger oberoende formgivare, designers och vintagesäljare möjligheten att gratis öppna sin egen e-handelsaffär via vår plattform, som du som slutkund enkelt och tryggt kan handla från. Vi är en riktigt läcker marknadsplats!

Du fick hjälp att starta ditt företag via Högskolans Studentinkubator. På vilket sätt hjälpte de dig?

– Jag fick hjälp med affärsrådgivning och utveckling. De senaste månaderna i den nya inkubatorn har varit fantastiska! Det är en kreativ miljö med mycket kompetenta människor som brinner för att hjälpa dig och ditt företag.

Hur fick du idén till Art Upz?

– Jag ansåg att det saknades ett forum i Sverige som fokuserade på kreativa människor och dess läckra alster – detta blev startskottet för Art Upz. Att vi redan nu skulle vara ett internationellt företag kunde jag aldrig ana.

Hur ser framtiden ut för företaget?

– Framtiden är riktigt spännande! Vi lanserade tjänsten internationellt förra veckan och har fått ett mycket bra mottagande hittills av artister och besökare, samt ökat explosionsartat i vår trafik! Vad framtiden har att erbjuda, det återstår att se men både jag och Philip Heimer som är medgrundare till tjänsten är riktigt taggade.

Vad har du för tips till andra studenter som har en idé de vill utveckla?

– Jag startade Art Upz i samband med att jag studerade och Philip var lärare på Högskolan i Halmstad. Jag ansåg att tidpunkten för att starta företaget var riktigt bra. Majoriteten av studenterna har ännu inte lyckats binda sig ekonomiskt och man har generellt en större frihet – Tiden är nu, så kika upp till våning tre i Trade Center och ta en kaffe med en utav våra fantastiska rådgivare!

Text: FRIDA SUNDSTRÖM

Namn: Adam Halling
Ålder: 26
Utbildning:
Affärssystemsprogrammet/Ekonomi
Intressen:
Måla, fotboll och resa!
Hemort:
Alingsås/Göteborg

Adam Halling med sin företagskompanjon Philip Heimers.

Sidan uppdaterad 2016-05-23