Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-06-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Steg 2: skapa ett studentkonto

Som ny student på Högskolan i Halmstad behöver du ett studentkonto – en personlig datoridentitet. Du får då inloggningsuppgifter som du använder hela din studietid för att logga in på Högskolans datorer, lärplattformen Blackboard, Studentladok och många andra tjänster.

Du får även en e-postadress som Högskolan i Halmstad använder för att kommunicera med dig som student. Det är därför viktigt att du aktiverar din personliga datoridentitet så snart som möjligt!

Läs nedan hur du aktiverar ditt studentkonto, eller se vår instruktionsfilm.

Så här skapar du ditt studentkonto

  1. Gå till account.hh.selänk till annan webbplats.
  2. Klicka på "Vidare" för det alternativ som passar dig bäst. Du blir automatiskt slussad till inloggningssidan. Du måste vara bekräftad användare på antagning.se eller eduid.se för att kunna använda dessa tjänster.
  3. Logga in med dina användaruppgifter. Du kommer tillbaka till Högskolan i Halmstads webbsida och får ditt studentkonto, efter att du har läst och accepterat Högskolans användarregler.

Om du saknar användarkonto på antagning.se

Du som saknar konto på antagning.se har två alternativ för att skaffa studentkonto på Högskolan i Halmstad:

  1. Besök Servicecenter som är öppet måndag–fredag kl. 8–16. Ta med din legitimation!
  2. Skicka ett e-postmeddelande till servicecenter@hh.se och ange ditt personnummer och att du vill ha ditt studentkonto. Användaruppgifter skickas med vanlig post till din folkbokföringsadress.

Glömt användarnamn eller lösenord?

Om du redan är student och behöver hämta dina kontouppgifter igen, kan du använda något av de sätt som finns beskrivna ovan (som om du vore ny student).

Byta lösenord

Du kan själv välja nytt lösenord genom att logga in på account.hh.selänk till annan webbplats. Välj "Vidare" under rubriken "Byt lösenord" och följ instruktionerna.

Kom ihåg!

Observera att du, när du har hämtat ditt studentkonto, förbinder dig att följa Högskolan i Halmstads regelverk för användning av datorer och datanätverk.

Gå vidare till steg 3


Sidan uppdaterad 2018-06-25