Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-04-07. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Trådlöst nätverk, eduroam

Ett internationellt samarbete mellan lärosäten

Samarbetet eduroam ger anställda och studenter tillgång till trådlöst nät med internetåtkomst på hela HH campus och när de vistas på andra universitet och högskolor som också deltar i eduroamsamarbetet. Även andra platser i Sverige är anslutna till eduroam, t.ex. järnvägsstationer och flygplatser via the Cloud. Många universitet runtom i världen deltar i samarbetet; vilka som finns i Sverige eller världen ser du via länkarna till höger.

Hur fungerar det?

eduroam är ett skyddat och krypterat nät. Kontroll av användarnamn och lösenord sker alltid mot det egna lärosätet. HH-användare ska alltid ange användarnamn i formen:

<användarnamn>@hh.se (tex nistut17@hh.se )

Samt använda sig av konfigureringsinformationen nedan.

Hur ansluter jag till eduroam

För att använda eduroam måste du göra inställningar i din utrustning. Det gör du enklast genom att använda den installationsfillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som passar din utrustning.

Om du inte hittar DigiCert CA Root i din certifikatslista kan du behöva installera certifikatet.

eduroam_hh_se (.crt)

DigiCertCA (.crt)

DigiCert Assured ID Root CA (.crt)

Övrigt

En HH-användare som besöker annat lärosäte måste följa gällande regelverk för nätanvändning där. Användarstöd för eduroam sker dock via det egna lärosätet. Det innebär att om en HH-användare har problem med logga in vid ett annat lärosäte så är det HH:s helpdesk som ska kontaktas.

Sidan uppdaterad 2017-04-07