Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-10-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Öppna föreläsningar inom RUC

Öppna föreläsningar är föreläsningar där vi välkomnar dig som arbetar hos en arbetsgivare som har ett samarbetsavtal med RUC. Föreläsningarna är kostnadsfria och vi bjuder på fika. Du måste anmäla dig till de föreläsningar som du vill delta på.

 

 

”Man får hoppas att det går bra för dem”

24 oktober; kl.9.00-12.00

Om försvunna flyktingbarn, gatubarn och männi
skohandel – och ett samhälle som sviker.
Föreläsare:
Katia Wagner

Farid bor på en parkbänk bland knarkare och alkoholister, Ahmad utnyttjas som arbetskraft, Khaled snor, Amin brottas ner av en vakt på Malmö central och försvinner sedan. Vilka är de som vi kallar "ensamkommande barn och ungdomar"? Varför försvinner så många? Vad gör de marockanska gatubarn, som kommit i hundratal, här? Hur kommer det sig att de som utsätts för människohandel inte får skydd och hjälp? Genom arbetet med sina två reportageböcker "Pojkarna och de ensamma poliserna", samt "De förlorade barnen" (med Jens Mikkelsen) berättar Katia Wagner om sina möten med några av dem som lever under radarn. Hon har granskat människohandelsutredningar och samhällets aktörer.

Katia Wagner är undersökande journalist och författare till bl.a. ”Pojkarna och de ensamma poliserna” och ”De förlorade barnen”. http://www.katiawagner.selänk till annan webbplats

Tid: kl.9-12
Lokal: Baertling, Visionen (hus J), Högskolan i Halmstad

Anmälan sker via nedanstående formulär senast 8 oktober!

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 19 oktober klockan 23.59.

Vanliga frågor och svar.

Vem kan anmäla sig?

Du som är anställd hos en arbetsgivare som har samarbetavtal med RUC.

Måste jag anmäla mig?

Ja, du behöver anmäla dig till föreläsningarna. Detta för att vi ska kunna boka lokal i rätt storlek samt beställa fika.

Får jag bekräftelse på min anmälan?

Ja, du kommer att få en bekräftelse till den mailadress som du angav i din anmälan.

Hur avbokar jag?

Skicka ett mail till: carina.haraldsson@hh.se

Vem kan jag kontakta om jag har fler frågor?

Carina Haraldsson
samordnare
carina.haraldsson@hh.se
035-16 77 85

Sidan uppdaterad 2017-10-13