Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Kvinna vid svart vägg som det står skrivet på: brainstorm wall

Bild: JOACHIM BRINK

Kreativitet

Kreativitet är ett av de prioriterade områdena på Digitalt laborativt centrum.

Hela DLC är en tillåtande miljö där vi prövar och lär oss samtidigt som vi arbetar. Här finns tillfälle att testa så att det blir rätt – men det finns också utrymme för att göra fel.

Real classroom lab, RCL

I projektet Real classroom lablänk till annan webbplats erbjuder Valhallaskolan, Söndrumsskolan, Kattegattgymnasiet och Högskolan i Halmstad testmiljöer i klassrummen för företag, vilket ska bidra till ökad digital kompetens i skolan. För att lyckas rekommenderar Skolverket att skolan involverar näringslivet för att lyckas med digitalisering i skolan. Det görs inom Real classroom lab genom att bjuda in företag som kan utveckla produkter och tjänster som ger förstärkt digital kompetens i skolan i våra testmiljöer. Vid projektets slut ska fyra testmiljöer vara igång och fungera som en mötesplats mellan skola och näringsliv. Syftet är att öka den digitala kompetensen i skolan enligt läroplanen . Digitalt laborativt centrum på Högskolan i Halmstad har den första testmiljön som står klar idag. Real classroom lab är ett tvåårigt projekt finansierat av Vinnovalänk till annan webbplats .

Som en del i DLC ska RCL utgöra en testmiljö och utvecklingsyta för digitala resurser och lärmiljöer. Externa samarbetspartners ska tillsammans med studenter, lärare och forskare kunna utforska, utveckla, problematisera, analysera och kritiskt granska digitala verktyg och olika lärmiljöer. I RCL vill vi kunna erbjuda och utforska en hållbar lärmiljö för mötet mellan det analoga och digitala.

En viktig del i projektet är att utveckla former för samarbete mellan lärmiljöer och företag och just nu pågår arbete med att etablera kontakter med intressanta företag.

Några intressanta fokusområden och frågeställningar vid RCL här vid Högskolan i Halmstad:

  • Digitala resurser för visualisering och kommunikation.
  • Hur kan vi använda virtuell verklighet (VR) som ett pedagogiskt verktyg inom olika ämnesområden?
  • Möjligheter med förstärkt verklighet - Augmentet Reality (AR) - som pedagogiskt verktyg?
  • Pedagogiska appar/digitala läromedel via stora pekskärmar

Rummet för Real classroom lab är I229 (ovanför gymmet, mittemot HPC), som också har namnet Future lab.

Kontakt: Kristina Wollentz, Björn Sjöden
Mer information om Real Classroom Lab hos Halmstads kommun.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Per och en robot tittar på varandra

Tänka tillsammans med roboten Dash. Bild: ANDERS ANDERSSON

Sidan uppdaterad 2018-10-01