Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-12-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Arbetsplatsförlagd utbildning (AFU) 15 hp

Studerar du till högskoleingenjör i data, elektro, eller mekatronik, alternativt till civilingenjör i datateknik eller intelligenta system? Då har du möjlighet att söka Arbetsplatsförlagd utbildning (AFU) 15 hp.

Arbetsplatsförlagd utbildning innebär att du förlägger en del av din studietid på en arbetsplats. Kursen syftar bland annat till att fördjupa dina kunskaper genom att tillämpa teoretiska kunskaper från det program du läser och utföra praktiskt arbetet i form av projekt på arbetsplatsen.

Högskolan i Halmstad samarbetar med många företag kring AFU. Besök gärna företagens webbplatser för mer information. Länkar finns i högerspalten. 

Rania Sanbar, Adam Palmkvist och Staffan Johansson har genomfört AFU hos olika företag. Läs om  deras erfarenheter från kursen här: Påverka din karriär

Ansök om AFU

Data-, elektro- och mekatronikstudenter kan söka AFU, liksom civilingenjörsstudenter i Datateknik. Ansökan görs i samråd med kursansvarig men direkt till företagets kontaktperson, gärna med CV och personligt brev. När du har fått en plats hos ett godkänt företag ska AFU-blanketten, som finns att ladda ner i högerspalten, fyllas i och visas för kursansvarig. Observera att företagets kontaktperson ska skriva under blanketten. 

Hitta gärna företag själv

Det är bra om du som student själv hittar företag som vill ta emot studenter för AFU. När du har haft kontakt med företaget, hör av dig till Stella Erlandsson. Hon säkerställer att verksamheten ligger i linje med utbildningen, informerar företaget om hur vi arbetar med AFU och går igenom praktiska detaljer.

Administrativ information
Kursplan (pdf)länk till annan webbplats

 

Kurstid:

Individuell planering

Kurskod:

DT4001

Kursen ingår i:

Fristående kurs.

 

 

Omslag samverkan

Ladda ner och och bläddra i vår folder om Samverka med Akademin för informationsteknologi.

Sidan uppdaterad 2018-12-13