Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-11-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Halmstad Intelligent Home (HINT)

HINT är ett utvecklingslabb där forskning sker i en realistisk hemmiljö. Foto: ANDERS ANDERSSON

På Högskolan i Halmstad finns lägenheten Halmstad Intelligent Home (HINT), en realistisk hemmiljö för forskningsstudier och experiment för att utveckla nya innovationer för vård och omsorg. Ett intelligent hem är nämligen inte bara en resurs för att underlätta vardagen och för att styra enkla funktioner som till exempel lampor eller hemelektronik. Tekniken kan också vara en viktig resurs inom vården.

HINT är finansierat av forskningsmiljön Halmstad Embedded and Intelligent Systems research (EIS). Hälsoteknikcentrum Halland (HCH) är också involverade i utvecklingen av HINT. Lägenheten används inom hälsoinnovation och är utrustad med en mängd sensorer som känner av aktiviteten i rummet. Värmekamerorna i rummet kan exempelvis användas för att analysera mänskligt beteende och bistå vårdgivare under nattetid. Sensorerna är ofta enkla och värmekamerorna drivs exempelvis med billiga datorer. Tekniken är integrerad i boytan och enligt de forskare som har bott i lägenheten märks inte av, vilket är tecken på tekniken integrerats väl i lägenheten.

Sensorer och kameror i lägenheten styrs digitalt av forskarna. Foto: JOACHIM BRINK

Samarbeta med forskarna

Hör av er till forskarna verksamma vid HINT (kontakter ovan) om ni vill inleda ett samarbete för utveckling av intelligent teknik i hemmet.

Sidan uppdaterad 2018-11-01