Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-12-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Välkommen till Fab Lab Halmstad!

Under Utexpo 2016 invigdes Högskolan i Halmstads Fab Lab – en del av ett globalt nätverk som ingår i Massachusetts Institute of Technology, MIT.

Digital produktion kommer på sikt att förändra det industriella landskapet i grunden och påverka företagens möjligheter att konkurrera och överleva. Därför har 3D-tekniken stor betydelse när det gäller etablerade företags möjligheter till förnyelse, skapandet av nya företag och nya sätt att ta fram produkter. På samma sätt har 3D-tekniken stor betydelse i morgondagens arbetsliv.

Högskolan i Halmstads Fab Lab är det andra i Sverige som ackrediteras av MIT. Konceptet Fab Lab är en kreativ miljö som främst är en resurs för Högskolans utbildningar och forskning, men såväl allmänhet, industri och studenter utanför kurs- och programverksamheten ska kunna ha nytta av labbet och dess utrustning.

Fab Lab är en förkortning av Fabrication Laboratory, ett koncept som har utvecklats vid Massachusetts Institute of Technology, MIT, och bland annat innebär öppenhet och samverkan mellan utbildning, forskning, näringsliv och enskilda privatpersoner, enligt den så kallade makerrörelsens modell.

Fab Lab globaltlänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2018-12-03