Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Innovationskonferens

Den 21 september samlas forskare, studenter, företag och praktiker inom vård och omsorg på Högskolan i Halmstad för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar ur ett digitaliseringsperspektiv. Konferensdeltagarna får ta del av det senaste inom hälsoinnovation, med fokus på tillämpning av artificiell intelligens – ur såväl ett nationellt som ett internationellt perspektiv.

Studenter är välkomna men anmälan krävs
På Innovationskonferensen finns ett begränsat antal platser för studenter. Är du student och vill delta måste du anmäla dig i förväg till event@hh.se. (Observera att denna anmälan endast gäller studenter.) Vi samlas på våning 2 i Visionen 30 minuter innan föreläsningen börjar.

Föreläsning kl. 10.15–11.00 (samling 09.45 i Visionen våning 2)
Edward A. Lee: professor vid University of California, Berkeley. Lee kommer att tala med utgångspunkt i frågeställningen: ”Definierar mänskligheten tekniken, eller definierar tekniken mänskligheten?”. Ska artificiell intelligens ses som en lösning på våra problem, eller som ett hot mot mänskligheten? Är vi ödesbestämda att utrotas av en superintelligent ny livsform, eller kommer vi att förenas med tekniken och bli någon form av cyborgs?

Föreläsning kl. 15.15–16.00 (samling 14.45 i Visionen våning 2)
Uffe Kock Wiil: forskningsledare vid Center of Health Informatics and Technology vid University of Southern Denmark. Wiil talar om hur analys av data används inom den danska sjuk- och hälsovården.

Sidan uppdaterad 2018-10-22